Sunday, 20 December 2009

Perak Darul Hollywood



      Tertarik dengan ejaan gergasi 'IPOH' di tepi Lebuhraya berdekatan susur keluar Gopeng anda pasti akan melihat tulisan gergasi ditepi lebuhraya ini.

    Difahamkan kos untuk satu huruf ejaan gergasi ini telah menelan belanja sebanyak RM100.000 untuk ejaan 'IPOH'.Ejaan gergasi ini dijangka siap sepenuhnya pada januari 2010 iaitu pada tahun hadapan yang akan dilengkapi dengan lampu limpah bagi menghiasi ejaan gergasi ini.

p/s: Dah macam Hollywood je ye.Apa pendapat anda sebagai Perakians?Banyak kos yang harus ditanggung tu.Cuba korang kira kos semua kalo dah siap sepenuhnya.Yang satu huruf pun dah harga macamtu,kalo 4 huruf termasuk kos pemasangan dan lampu limpah berapa plak harganya ye?

7 comments:

MR 47 on Sunday, December 20, 2009 4:54:00 pm said...

ak pn kdg2 rse pelik gk la..knpe krajaan snggup kuarkan kos yg byk utk wat bnde2 cmneh..xleh ke just wat sign board bese yg bsar pstu tulih je ayt2 cm "ipoh hensem" ke..hahhaa...btw ak bkn la kte ak bangkang bnde ni..jus my 2 cents..sbb ak pn perakians jua..huhuh..

Parliewalla360 on Sunday, December 20, 2009 5:22:00 pm said...

Betul jugak ape yang MR47 cakap tu.Kalau guna Signboard kan lagi murah,ini pendapat je jangan ada yang marah ngan post ni sudah la...huhu..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ on Sunday, December 20, 2009 8:54:00 pm said...

seb bek IPOH (4huruf je)
kl kuala terengganu ke, kota bharu ke, kuala lumpur ke...cm kl korg pnh tgk kt tepi highway utara selatan.area rawang..die tulis "emereld west"..tp aku xpkir 1huruf tu menelan blnja 100,00..huhuhu..

awe 9 on Monday, December 21, 2009 8:56:00 am said...

huhu.. jadi macam hollywood dah ni bandar ipoh..

Janggel on Monday, December 21, 2009 2:02:00 pm said...

oh IPOH..

laa_tahzan on Sunday, December 27, 2009 9:31:00 pm said...

kat perlis ada juga...kat atas bukit....

laa_tahzan on Sunday, December 27, 2009 9:33:00 pm said...

kat perlis ada juga kat atas bukit

Post a Comment

TeRiMa KasiH KeraNa SuDi Komen Kat SiNi

 

ParlieWalla360™ | “Informasi,Hiburan,Muzik,Berita,Artis,Popular,Terkini” Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Ipiet
Distributed by Deluxe Templates © 2008