Thursday, 28 January 2010

Google & YouTube Ditiru?




     Pernahkah anda terfikir bahawa laman web seperti Google.com ni akan ditiru suatu hari nanti. Tetapi pada hari ini segalanya mungkin kerana China telah melakukannya. Bukan hanya Google.com sahaja ditiru malah Youtube.com juga terkena tempiasnya.

    Maka terhasilah Goojje.com dan YouTubecn.com. Kadang-kadang terfikir jugak kenapa diorang buat macamni. Kenapa tak buat satu jenama sendiri sedangkan semuanya boleh berfungsi sama seperti yang tulen.

     China sememangnya terkenal dengan barangan tiruan yang sukar dibendung. Bukan sahaja barangan elektrik,pakaian dan bermacam-macam lagi,tetapi kini mereka telah maju setapak lagi kerana telah berjaya meniru laman web yang popular di dunia ini.


4 comments:

RaMa2UnGU on Friday, January 29, 2010 9:59:00 am said...

Huh...apelah..takde daya kreativiti pun diorg ni nak mencipta buatan sendiri..suma barang2 diorng tiru..just name it kn...

Rahasia Sukses blog wordpress on Saturday, January 30, 2010 1:05:00 am said...

loh, itu bukan google lokal? gak tau deh...

Rahasia Sukses blog wordpress on Saturday, January 30, 2010 1:08:00 am said...

bukannya itu youtube dan google dalam bahasa setemapt seperti halnya google.co.id?

shazclan on Tuesday, February 16, 2010 4:14:00 pm said...

haha....nak dapat untung...semua nak kene wat tiruan ar...jimat kos..haha

Post a Comment

TeRiMa KasiH KeraNa SuDi Komen Kat SiNi

 

ParlieWalla360™ | “Informasi,Hiburan,Muzik,Berita,Artis,Popular,Terkini” Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Ipiet
Distributed by Deluxe Templates © 2008